Koivulehdon kennohunaja 330g (v. 2018 satoa).

Tuottaja

Koivulehdon kennohunaja 330g (v. 2018 satoa)


Uuden sadon hunajaa (syksy 2018), jonka mesi on kerätty Perhonjokilaakson alueelta, perhon kunnan alueella. Tänä vuonna aikainen ja lyhyt kevät sekä kuiva kesä vähensivät satokasvien määrää. Heinäkuussa sateet toivat helpotusta kuivuuteen ja ne saivat erityisesti horsman antamaan runsaasti satoa, mistä johtuen se maistuu tämän vuoden hunajassamme erittäin selvästi.

Maitohorsmasta kerätystä medestä valmistunut hunaja maistuu tuttifruttimaiselle ja hedelmäiselle. Maitohorsman koostumus on pitkään juoksevana pysyvä. Muita satokasveja ovat valkoapila ja kanerva, jotka tuovat muutoin, lähes värittömään horsmahunajaan, väriä ja makua.

Huom! Hunaja on alkanut kiteytyä kennon ympärillä, joten kennoa ei näe purkin sisältä! Jäljellä vain 7 purkkia!

Mitä kennohunaja on?

Kennohunajalla tarkoitetaan ihan tavallista jokavuotista hunajaa, jonka sekaan on lisätty palanen vahakennostosta. Jos olet joskus käynyt keski-euroopassa yöpymässä hotellista, olet todennäköisesti törmännyt aamiaispöydässä tähän herkkuun, josta voi leikata palasen aamiaiseksi. Itse mehiläisvahasta mehiläisten valmistama kennosto, on sellaisenaan todellista herkkua. Se on runsaskuituista joten se edesauttaa suoliston hyvinvointia. Vahakennoa voi purran kuin purkkaa.

Kennohunajaa on suomessa useimmiten saatavilla syksyn tienoilla, sillä satokauden päättyessä hunajaa lingotaan suoraan hunajakakuilta. Tyypillinen kilohinta tällaiselle vahakakulle on n. 50€ tietämillä ja on monesti saatavilla grammatavarana.


Koivulehdon kennohunaja toimitetaan yhteispainoltaan hunajan kanssa 330g painoisena ja muovipurkissa.

Hinta

13,00 €

Määrä


Keruualue:

Mehiläisten keruualueena koivulehdon hunajalla on Keski-Pohjanmaan alue, perhosta veteliä kohti. Keruualueeseen kuuluu sekä metsää, soita että puutarhoja sekä viljelyksiä joiden kasvusto vaihtelee vuosittain.

Käsittely:

Koivulehdon Hunaja on mehiläispesästä pois ottamisen jälkeen lingottu jonka jälkeen siitä on suodatettu roskat ja vahapalat pois. Tämän jälkeen hunaja on siivilöity erittäin tiheällä siivilällä jotta suurin osa siitepölystä suodattuu pois. Tämän jälkeen hunajan on annettu seisoa tiiviissä astiassa purkitukseen saakka. Purkituksen yhteydessä on hunajan sekaan laitettu palanen hunajakennoa.

Vinkkejä hunajan säilöntään ja käsittelyyn:

Kennohunaja on juoksevaa ja se kiteytyy vapaasti ajan kuluessa. Tämä näkyy aluksi hunajan värin muuttumisena sameaksi. Hunajan saa juoksevaksi lämmittämällä sitä esimerkiksi vesihauteessa. Hunaja säilyy parhaiten kuivassa ja viileässä joten suosittelemme pitkäaikaista säilytystä pakastimessa. Vältä säilytystä jääkaapissa!

Tuottaja:

Koivulehdon Hunaja Oy on varsin uusi yritys suomalaisella mehiläisalalla. Yritys on perustettu kesäkuussa 2017 vaikka mehiläisiä on koivulehdon tilalla perhossa tarhattu jo muutamia vuosia. Yrityksen kotitila sijaitsee perhon pyöreän suon kupeessa, alajoen ja metsä-porasen välissä. Yritystä luotsaa Mehiläisten ammattitarhaaja Janne Humalajoki. Yrityksen päätuotteita ovat suomalainen metsäkukkaishunaja, maustetut hunajat, hunajavalmisteet sekä muut mehiläispesän tuotteet, kuten siitepöly ja mehiläisvaha. Yritys panostaa asiakaslähtöiseen toimintaan sekä tuotekehittelyyn ja luo uusia yhteyksiä maailman laajuisesti suomalaiselle hunajalle.

Suomihunajat.fi on Koivulehdon Hunajan ylläpitämä verkkokauppa.

Meriitit:

Koivulehdon Hunaja Oy ei ole vielä osallistunut suomen paras hunaja kilpailuun. Koivulehdon Hunajalle myönnettiin hyvää suomesta merkin käyttöoikeus v. 2018.

Ominaisuudet:

Paino: 330g
Kosteus%: 17,5%
Ravintoarvo: Ravintosisältö: SML Ravintoarvo 100 g / Näringsvärde 100 g 100 g hunajaa sisältää energiaa 1400 kJ (335 kcal) proteiinia 0 g hiilihydraattia 82 g rasvaa 0 g suolaa 0 g