Kuningatarhunaja 450g - Olli Sironen, evijärvi
  • Kuningatarhunaja 450g - Olli Sironen, evijärvi
  • Kuningatarhunaja 450g purkin takapuoli - Olli Sironen, evijärvi
  • Kuningatarhunaja 450g - Olli Sironen, evijärvi - tuottajatarra

Tuottaja

Kuningatarhunaja 450g - evijärveltä (Pakaste, 2017)


Evijärveläisen Olli Sirosen, vuoden 2017 hunajasatoa pakattuna kuningatarhunajapurkkiin. Ollin tarhaamien mehiläisten valmistama hunaja tuoksuu valloittavalle ja mausteiselle. Tämä pakkasessa säilytetty hunaja on pehmeä ja hienojakoinen kiteiltään. Sen maussa löyty selvästi hunajakukka, hitusen alkukesän voikukkaa sekä apilat.

Olli itse kertoo nauttivansa hunajansa aamupuuron päällä. Siksi 2017 vuoden satoa oleva Hunaja passaa makeutusaineeksi leivontaan, ruuanlaittoon ja jälkiruokiin.

Olli Sironen on saanut Hyvää suomesta merkin käyttöoikeuden jo vuonna 2016. Hyvää suomesta merkki takaa että tuote on ensiluokkainen raaka-aineiltaan sekä 100% kotimainen tuote. Kuningatarhunajapurkkiin. johon on painettu valmiiksi Hyvää suomesta merkki, saavat käyttää ainoastaan ne tarhaajat joille merkin käyttöoikeus on erillisen hakemuksen ja hunajan laadun tutkimuksen jälkeen myönnetty. Hyvää suomesta merkin myötä, tuotteiden valvontaketju takaa tuotteen korkealaatuisuuden.

Hunaja on pakastettu, mitä tämä tarkoittaa?

Kun hunaja pakastetaan heti linkoamisen ja purkittamisen jälkeen, sen kaikki hyvät ainesosat eivät ikäänny samalla tavalla kuin huoneen lämmössä säilytetyssä hunajassa. Pakastettaessa hunajan ikääntymisprosessi pysähtyy lähes täysin. Hunajan kiderakenne myös jää todella hienoksi, joissain tapauksissa jopa niin hienoksi, etteivät kiteet tunnu kielen päällä. Tämä vuoden 2017 pakkasessa säilytetty hunaja myydään siis pehmeänä hunajana.


Hunaja toimitetaan kuningatarhunajapurkissa jonka kannessa on tuottajan yhteystiedot.

Hinta

8,95 €

Määrä


Keruualue:

Mehiläisten keruualueena Olli Sirosella on evijärven keskustasta katsoen sen Etelä- ja Itäpuolinen alue.

Käsittely:

Olli Sirosen Hunaja on mehiläispesästä pois ottamisen jälkeen lingottu jonka jälkeen siitä on suodatettu roskat ja vahapalat pois. Tämän jälkeen hunaja on pakastettu. Toimitamme hunajan sulatettuna, joten pakkauksessa ei ole ylimääräistä kosteutta.

Vinkkejä hunajan säilöntään ja käsittelyyn:

Olli Sirosen Hunaja on lusikalla helposti purkista irtoavaa, ns. pehmeää hunajaa. Lusikalla otettaessa hunaja ei valu pöydälle.

Tuottaja:

Olli Sironen tuottaa pienimuotoisesti hunajaa Evijärven kunnassa, Etelä-Pohjanmaalla.

Meriitit:

Hyvää suomesta merkin käyttöoikeus vuodesta 2016 lähtien.

Ominaisuudet:

Paino: 450g
Kosteus%: 16,8%
Ravintoarvo: Ravintosisältö: SML Ravintoarvo 100 g / Näringsvärde 100 g 100 g hunajaa sisältää energiaa 1400 kJ (335 kcal) proteiinia 0 g hiilihydraattia 82 g rasvaa 0 g suolaa 0 g