Kotimaiset lajihunajat eli yksikukkahunajat


Suomalaisen luonnon monimuotoisuus näkyy lajihunajien kirjossa. Lajihunajiksi kutsutaan niitä hunajia joiden mesi on kerätty vain yhdestä kasvista. Suosituimpia näistä ovat mm. Kanervahunaja, Puolukkahunaja sekä Horsmahunaja.

Lajihunajissa voi maistaa ja haistaa alkuperäisten kasvien ominaisuuksia ja niiden tekemiseen nähdään vaivaa. Joillekin mehiläistarhaajille on syntynyt intohimo tuottaa vain tietystä kasvista hunajaa.

Lajihunajien tuottaminen alkaa seuraamalla halutun kasvin kukinnan alkua. Kun kukinta alkaa, siirtää mehiläistarhaaja keräävät mehiläiset alueelle jossa kukinta on käynnistymässä. Tätä ennen mehiläispesissä valmiina oleva hunaja on joko siirretty muiden pesien käyttöön tai lingottu purkitettavaksi. Kun toivottu kasvi kukkii, mehiläiset keräävät siitä mettä ja valmistavat siitä hunajaa. Kukinnon päätyttyä mehiläistarhaaja noutaa pesistä vahakakut joissa valmis lajihunaja on ja linkoaa ne. Näin syntyy aivan uskomattoman hyviä hunajamakuja jotka eroavat, väriltään, koostumukseltaan, tuoksultaan sekä maultaan toisista hyvinkin paljon.

Mikäli aloitat vasta tutustumistasi suomalaisiin hunajiin, suosittelemme kokeilemaan erilaisia lajihunajia. Makuvalikoima on aivan uskomaton! Löydät valikoimastamme helposti omat suosikkisi ja voit tutustua näihin valmiiden pakettien avulla.

Suodata ja lajittele


  • Voikukkahunaja 500g - Koskelan Hunajatarha (v. 2018)

    Vuoden 2018 Voikukkahunaja iitistä. Tuottajana Koskelan hunajatarha.

    9,95 €
    Katso tuote

Suodata ja lajittele