Hillasuon Hunaja Suomen soilta


Hillasuon Hunaja

Suolta kerätty Hunaja on vuodesta toiseen yksi suomen maukkaimpia ja rakastetuimpia hunajia. Hillasuon hunajan satokasvit vaihtelevat alueittain ja vuosittain. Tämä todellinen herkkuhunaja valmistuukin siis vuorollaan meden sekoituksesta jossa on puolukkaa, mustikkaa, juolukkaa, hillaa, raatetta, pajua ja muita suoalueiden kasveja.

Suolta kerättyä hunajaa pidetäänkin suuressa arvossa ja siksi sitä tulisi varastoida eri alueilta ja joka vuosi oma pieni varasto erikoistilanteita varten. Parhaimman makuelämyksen antavat puhtaat hillahunajat, mutta niidenkin onnistuminen on kiinni oikein ajoitetusta sadonkorjuusta, kukinta-ajasta sekä alueesta. Hillasuon hunaja on ruskeaa, punaruskeaa tai kullanruskeaa. Sen tuoksu herättää veden kielen päälle voimakkaalla kukkaisella ja yrttisellä tuoksullaan jossa on hitunen pihkaisuutta ja appelsiinimaisuutta.


Hillasuon Hunaja on maultaan voimakas, virkistävä ja siitä löytyy monia vivahteita aniksesta yrtteihin ja aprikoosista eukalyptukseen. Hillasuon hunajalla on voimakas jälkimaku. Tätä hunajaa suosittelemme ehdottomasti kotikeittiöihin ja erikoistapauksiin. Lahjaksi annettuna se on kultaakin kalliimpaa.

Suodata ja lajittele