Kotimainen kanervahunaja


Kanerva (Calluna vulgaris)

Kotimaisista loppukesän mesikasveista on Kanerva (Calluna vulgaris) yksi mehiläisten suosikkikasveista. Kanerva ruokkii mehiläisiä siitepölyllään ja medellä, josta mehiläiset valmistavat tummaa ja geelimäistä kanervahunajaa. Kanervan kukkia ja versonlatvoja on käytetty mm. rohtona.

Kanervahunaja on väriltään punertavaa tai oranssista ja tummaa. Kanervahunajan maku taas vie kielen mennessään. Se maistuu voimakkaalle, tuoreen hedelmäiselle ja lämpimälle. Pitkään suussa viipyvä jälkimaku kiehtoo ja rohkaisee ottamaan toisenkin suullisen.


Kanervahunaja on myös tutkimuksissa osoittautunut erinomaiseksi terveydelle hyödyllisillä ominaisuuksiltaan. Suomihunajat suosittelee syömään säännöllisesti tätä ihanaa luonnontuotetta. Kanervahunaja soveltuu sekä ruuanlaittoon, leivontaan että teehen.

Suodata ja lajittele