Puolukka hunaja 140g


Kaustiselta kotoisin olevan hunajamestarin Aappo valon yksikukkahunajaa 140g purkissa.

Puolukkahunaja jota aappo on valmistanut jo vuosikymmenten ajan on yksi suomen parhaista yksikukkahunajista. Makunsa tämä hunajaherkku saa mehiläisten keräämästä medestä, joka on vain puolukan kukista kerätty.

Puolukkahunajaa valmistaa suomessa kourallinen mehiläistarhaajista. Saatavilla on vain joitain yksittäisiä purkkeja.

Hinta

12,00 €

Määrä

Ei varastossa


Keruualue:

Mehiläisten keruualueena Aappo valon puolukkahunajalla on Keski-Pohjanmaan alue, Kaustiselta pohjoiseen. Keruualueeseen kuuluu kangasmetsät joissa puolukka kasvaa.

Käsittely:

Aappo Valon puolukkahunaja on mehiläispesästä pois ottamisen jälkeen lingottu, jonka jälkeen siitä on suodatettu roskat ja vahapalat pois. Tämän jälkeen hunaja on siivilöity erittäin tiheällä siivilällä jotta suurin osa siitepölystä suodattuu pois. Tämän jälkeen hunajan on annettu seisoa tiiviissä astiassa purkitukseen saakka.

Vinkkejä hunajan säilöntään ja käsittelyyn:

Hunajan käsittelyyn ja annosteluun täytyy ehdottomasti olla hunajalusikka. Oikeaoppinen hunajalusikan käyttö vähentää hunajaan pääsevää kosteutta joka vuorostaan voi jopa pilata hunajan. Hunaja on juoksevaa ja se kiteytyy vapaasti ajan kuluessa. Tämä näkyy aluksi hunajan värin muuttumisena sameaksi. Hunajan saa juoksevaksi lämmittämällä sitä esimerkiksi vesihauteessa. Hunaja säilyy parhaiten kuivassa ja viileässä joten suosittelemme pitkäaikaista säilytystä pakastimessa. Vältä säilytystä jääkaapissa!

Tuottaja:

Aappo Valo, Kaustinen.

Meriitit:

Puolukkahunaja on voittanut yhdistysten välisen sarjan suomen paras Hunaja-kilpailussa satovuodelta  2017.

Aappo valolla on lukuisia meriittejä sekä suomen paras hunaja kilpailuista, että yhdistyksen (Keski-Pohjanmaan Mehiläishoitajat ry) sisäisistä kilpailuista. Aappo on voittanut suomen paras hunaja kilpailun vuosina 2000, 2005, 2009 ja 2015. Aappolla on myös laatuhunajadiplomeita.

Ominaisuudet:

Paino: Sisältö: 140g (purkin ja kannenkanssa: 255g)
Ravintoarvo: Ravintosisältö: SML Ravintoarvo 100 g / Näringsvärde 100 g 100 g hunajaa sisältää energiaa 1400 kJ (335 kcal) proteiinia 0 g hiilihydraattia 82 g rasvaa 0 g suolaa 0 g