Suodata ja lajittele


Kotimainen lohkeava/kiteinen hunaja


Lohkeava Hunaja on se hunaja, josta kuulee isovanhemmilta kertomuksia. Menneinä aikoina hunajaa ei vaivattu pehmeäksi ollenkaan vaan juokseva Hunaja kiteytyi itsestään kovaksi. Vielä tänäkin päivänä kuulee tarinoita vanhan ajan kovasta puukolla vuoltavasta, lohkeavasta hunajasta.

Kovaksi kiteytyneen hunajan suosio on hiipunut viimeisen parin vuosikymmenen aikana mutta sillä on myös oma käyttäjäkuntansa.
Lohkeavaa Hunaja on, kun se on kokonaan kiteytynyt kovaksi. Lohkeava- nimitys tuleekin juuri siitä että siitä lohkottiin pienempiä palasia joita sitten käytettiin maustamaan juomia ja ruokia. Lohkeavan hunajan saa pehmeäksi tai juoksevaksi lämmittämällä sitä esimerkiksi vesihauteessa.

Lohkeava Hunaja muistuttaa menneistä ajoista jolloin ei hunajaa tiedetty vaivattavan pehmeäksi.

Suodata ja lajittele