Suodata ja lajittele


Kotimainen pehmeä hunaja


Suomalaisilla hunajamarkkinoilla viime vuosina on suosiotaan nostanut voimakkaasti pehmeä Hunaja. Pehmeä Hunaja on ominaisuuksiltaan sellainen, että sitä voi levittää veitsellä leivän päälle tai annostella lusikalla teehen, ilman sen valumista.

Pehmeää Hunaja ei ole luonnostaan vaan se on käsitelty vaivaamalla sellaiseksi.  Juoksevaa hunajaa vaivataan joidenkin viikkojen ajan. Vaivaaminen ei ole jatkuvaa vaan siihen riittää muutama minuutti kerrallaan pari kertaa päivässä. Tässä prosessissa hunajan luontaiset kiteet rikkoutuvat ja hunaja muuttuu vaaleaksi, helmiäisen väriseksi. Samalla hunaja pehmenee. Siitä siis pehmeän hunajan nimitys. Pehmeän hunajan valmistuksesta kerromme lisää tietoa hunajasta osiossa.

Pehmeällä hunajalla on myös omat nimityksensä. Sitä kutsutaan myös lusikoitavaksi hunajaksi. Pehmeä hunaja pysyy pehmeänä mutta kuumennettaessa se muuttuu juoksevaksi.

Suodata ja lajittele