Hunajaa Kälviän Peitsolta


Hunajaa Kälviän peitsolta on eräs mielenkiintoisimmista hunaja-alan yrityksistä. Mehiläishoitajina vuodesta 2011 asti toimineet ystävykset Jarkko Isokungas ja Kalevi Rantanen ryhtyivät harrastamaan mehiläistarhausta ensin pihapiirissä mutta taitojen karttuessa he laajensivat harrastetta sijoittamalla pesiä läheiselle maaseudulle ja kaupungin taajama-alueille. Vuoteen 2015 mennessä toiminta oli kasvanut jo niin suureksi että he päättivät perustaa yrityksen.

Päätuotteinaan heillä on juoksevan ja pehmeän hunajan ohella ns. makuhunajat. Keskipohjanlaista hunajaa terästettynä raikkailla ja voimakkailla


mutta luontaisilla aromeilla. Yrityksen valmistamat makuhunajat sopivat käytettäväksi niin jälkiruokiin, marinadeihin, juomiin, leivonnaisiin kuin ruoanlaittoonkin. Vain mielikuvitus on rajana!

Muita tuotteita heillä ovat siitepöly ja harvinaisempi kennohunaja. Yritys tuottaa myös Pergaa eli mehiläisleipää.

Hunajaa kälviän Peitsolta edustaa hunaja-alalla niitä arvoja joita monet muutkin alan konkarit allekirjoittavat. Kotimaisen hunajan kulutuksen nousun puolesta töitä tehdään vuoden jokaisena päivänä ja tuotekehittelyn sekä jatkojalostuksen avulla he uskovat, että yhä nuoremmat innostuvat hunajan käytöstä. Tämä näkyy erityisesti heidän tuotteissaan ja tuotekehittelyssään.

Omista, tunnollisesti hoidetuista mehiläispesistä noudettu, keskipohjalaisilta luonnon kukkamailta mehiläisten keräämä ja valmistama hunaja on pohjana tuotteelle, joka kelpaa vaativallekin kuluttajalle. Laadun varmistukseksi jokainen Hunajaa Kälviän Peitsolta valmistuva valmistuserä käy läpi kriittisen makuvalvontaprosessin. Lopuksi makuhunajatuotteet pakataan helposti kierrätettäviin ja tyylikkäisiin lasipurkkeihin.

Makuhunajat ovatkin heidän oma viestinsä kuluttajille; "Tarjoamme uusia tapoja käyttää hunajaa!"

Hunajaa kälviän Peitsolta tarhaa mehiläisiä Keski-Pohjanmaalla, erityisesti Kokkolan kunnan alueella, Ullavassa ja Kälviällä. Heidän mehiläistarhaus käsittää myös viime aikoina suosiota nauttinut citytarhaus.

Tuotteet