Tuottaja

Koivulehdon Kola Hunajavalmiste


Koivulehdon Hunajan Kolahunajavalmiste laittaa karkin nälälle stopin. Karkkimainen kolan maku vie aikamatkalle, josta jokainen voi ammentaa jotain itselleen sopivaa. Kolahunajavalmisteemme on myös hyvä lisä lasten karkkipäiviin.


Kolahunajavalmiste sopii erityisen hyvin syötäväksi sellaisenaan, mutta seikkailunhaluiset kokeilevat tätä ruokaa tehdessä tai juomia maustaessaan. Tämä soveltuu myös drinkkeihin, leivonnaisiin ja jälkiruokiin.

Hunajamme toimitetaan juoksevana kauniissa mustakantisessa lasipurkissa jossa on 140g tai 310g luontaisella aromilla maustettua hunajaa.  Saatavilla on sekä yksittäisiä purkkeja että paketteja, 5 tai 10 kpl erissä.

Koko

Hinta

14,00 €

MääräKoivulehdon Kola Hunajavalmiste Koivulehdon Kola Hunajavalmiste

Käyttöehdotuksia:

Juomat:

Mausta kuuma vesi, tee tai kahvi tällä hunajavalmisteella niin saat hyvän kolanmakuisen juoman. Annostus oman maun mukaan, pienempi määrä maistuu vähemmän ja isompi määrä taas enemmän. Soveltuu myös drinkkeihin. Hiilihapotuskoneen avulla voit tehdä tästä hunajasta oman kolajuoman. Keitä ensin vettä ja sekoita haluamasi määrä kolahunajavalmistetta siihen. Anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi ja sen jälkeen hapotus. Viilennä jääkaapissa ja juoma on valmis. Soveltuu myös drinkkeihin.

Salaatit:

Suosittelemme kokeilemaan erilaisten salaattien kanssa.

Leivonta:

Kolahunajavalmiste toimii erittäin hyvin mm. kakkujen ja mokkapalojen kuorrutteessa, kermavaahdon kanssa sekä teollisen sokerin korvikkeena.

Karamellit:

Kolahunajavalmiste maistuu erinomaiselle myös erilaisten jälkiruokien kanssa. Suosittelemme kokeilemaan kotikarkkien tekoa tällä hunajalla.

Keruualue:

Mehiläisten keruualueena koivulehdon hunajalla on Keski-Pohjanmaan alue, perhosta veteliä kohti. Keruualueeseen kuuluu sekä metsää, soita että puutarhoja sekä viljelyksiä joiden kasvusto vaihtelee vuosittain.

Käsittely:

Koivulehdon Hunaja on mehiläispesästä pois ottamisen jälkeen lingottu jonka jälkeen siitä on suodatettu roskat ja vahapalat pois. Tämän jälkeen hunaja on siivilöity erittäin tiheällä siivilällä jotta suurin osa siitepölystä suodattuu pois. Tämän jälkeen hunajan on annettu seisoa tiiviissä astiassa maustamiseen ja purkittamiseen saakka.

Vinkkejä hunajan säilöntään ja käsittelyyn:

Hunajan käsittelyyn ja annosteluun täytyy ehdottomasti olla hunajalusikka. Oikeaoppinen hunajalusikan käyttö vähentää hunajaan pääsevää kosteutta joka vuorostaan voi jopa pilata hunajan. Katso hunajalusikkavideomme täältä. (linkki videoon) Hunaja on juoksevaa ja se kiteytyy vapaasti ajan kuluessa. Tämä näkyy aluksi hunajan värin muuttumisena sameaksi. Hunajan saa juoksevaksi lämmittämällä sitä esimerkiksi vesihauteessa. Hunaja säilyy parhaiten kuivassa ja viileässä joten suosittelemme pitkäaikaista säilytystä pakastimessa. Vältä säilytystä jääkaapissa!

Tuottaja:

Koivulehdon Hunaja Oy on varsin uusi yritys suomalaisella mehiläisalalla. Yritys on perustettu kesäkuussa 2017 vaikka mehiläisiä on koivulehdon tilalla perhossa tarhattu jo muutamia vuosia. Yrityksen kotitila sijaitsee perhon pyöreän suon kupeessa, alajoen ja metsä-porasen välissä. Yritystä luotsaa Mehiläisten ammattitarhaaja Janne Humalajoki. Yrityksen päätuotteita ovat suomalainen metsäkukkaishunaja, maustetut hunajat, hunajavalmisteet sekä muut mehiläispesän tuotteet, kuten siitepöly ja mehiläisvaha. Yritys panostaa asiakaslähtöiseen toimintaan sekä tuotekehittelyyn ja luo uusia yhteyksiä maailman laajuisesti suomalaiselle hunajalle. Suomihunajat.fi on Koivulehdon Hunajan ylläpitämä verkkokauppa.

Ominaisuudet: