Tuottaja

Koivulehdon Sitruuna Hunajavalmiste


Ympärivuotiseen käyttöön soveltuva koivulehdon hunajan Sitruunahunajavalmiste on maultaan mielialaa kohottava ja pirteä. Pirteä sitruunan maku tulee keski-pohjanmaan alueelta kerättyyn hunajaan sekoitetusta luontaisesta Sitruuna-aromista.


Valmistetta voi käyttää lähes kaikenlaisessa leivonnassa, ruuanlaitossa ja juomien maustamisessa.


Maustetut hunajamme maustetaan luontaisilla aromeilla. Kemikaaleja ei ole valmistuksessa käytetty. Sitruunan maku tuleekin sitruunan kuoresta.

Hunajamme toimitetaan juoksevana kauniissa mustakantisessa lasipurkissa jossa on 140g tai 310g luontaisella aromilla maustettua hunajaa.  Saatavilla on sekä yksittäisiä purkkeja että paketteja, 5 tai 10 kpl erissä.

Koko

Hinta

14,00 €

MääräKoivulehdon Sitruuna Hunajavalmiste Sitruuna Hunajavalmiste

Käyttöehdotuksia:

Sitruunahunajavalmistetta voi käyttää lähes kaikenlaisessa leivonnassa, ruuanlaitossa ja juomien maustamisessa.

Juomat:

Mausta kuuma vesi, tee tai kahvi tällä hunajavalmisteella niin saat mahdottoman hyvän sitruunamaisen ja makean juoman. Annostus oman maun mukaan, pienempi määrä maistuu vähemmän ja isompi määrä taas enemmän. Soveltuu myös drinkkeihin.

Salaatti:

Voit maustaa erilaisia salaatteja tällä ihanalla hunajavalmisteella. Sitruuna tuo kalasalaatteihin ihanan vivahteen jossa hunaja myös makeuttaa ja sen sisältämät hyödylliset ainesosat auttavat tasapainottamaan kuidun ja prebioottien kanssa elimistön toimintaa.

Kalaruuat:

Mikäli kaipaan kalaruokiin makeutta ja sitruunaa, on tämä tuote ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Annostele oman maun mukaan.

Kasvis ja liharuuat:

Suosittelemme kokeilemaan sitruunahunajavalmistetta kasvislaatikoissa joissa on aineksina mm. lanttua ja porkkanaa. Lisäksi erilaiset liharuuat, erityisesti chiliruuat nauttivat sitruunan mausta ja makeudesta joka korostaa paprikoiden omaa makua.

Leivonta:

Sitruunahunajavalmiste toimii erittäin hyvin mm. mokkapalojen kuorrutteessa, kermavaahdon kanssa sekä erilaisten kakku ja leivonnaisten ohjeissa teollisen sokerin korvikkeena.

Keruualue:

Mehiläisten keruualueena koivulehdon hunajalla on Keski-Pohjanmaan alue, perhosta veteliä kohti. Keruualueeseen kuuluu sekä metsää, soita että puutarhoja sekä viljelyksiä joiden kasvusto vaihtelee vuosittain.

Käsittely:

Koivulehdon Hunaja on mehiläispesästä pois ottamisen jälkeen lingottu jonka jälkeen siitä on suodatettu roskat ja vahapalat pois. Tämän jälkeen hunaja on siivilöity erittäin tiheällä siivilällä jotta suurin osa siitepölystä suodattuu pois. Tämän jälkeen hunajan on annettu seisoa tiiviissä astiassa maustamiseen ja purkittamiseen saakka.

Vinkkejä hunajan säilöntään ja käsittelyyn:

Hunajan käsittelyyn ja annosteluun täytyy ehdottomasti olla hunajalusikka. Oikeaoppinen hunajalusikan käyttö vähentää hunajaan pääsevää kosteutta joka vuorostaan voi jopa pilata hunajan. Katso hunajalusikkavideomme täältä. (linkki videoon) Hunaja on juoksevaa ja se kiteytyy vapaasti ajan kuluessa. Tämä näkyy aluksi hunajan värin muuttumisena sameaksi. Hunajan saa juoksevaksi lämmittämällä sitä esimerkiksi vesihauteessa. Hunaja säilyy parhaiten kuivassa ja viileässä joten suosittelemme pitkäaikaista säilytystä pakastimessa. Vältä säilytystä jääkaapissa!

Tuottaja:

Koivulehdon Hunaja Oy on varsin uusi yritys suomalaisella mehiläisalalla. Yritys on perustettu kesäkuussa 2017 vaikka mehiläisiä on koivulehdon tilalla perhossa tarhattu jo muutamia vuosia. Yrityksen kotitila sijaitsee perhon pyöreän suon kupeessa, alajoen ja metsä-porasen välissä. Yritystä luotsaa Mehiläisten ammattitarhaaja Janne Humalajoki. Yrityksen päätuotteita ovat suomalainen metsäkukkaishunaja, maustetut hunajat, hunajavalmisteet sekä muut mehiläispesän tuotteet, kuten siitepöly ja mehiläisvaha. Yritys panostaa asiakaslähtöiseen toimintaan sekä tuotekehittelyyn ja luo uusia yhteyksiä maailman laajuisesti suomalaiselle hunajalle. Suomihunajat.fi on Koivulehdon Hunajan ylläpitämä verkkokauppa.

Ominaisuudet: