Tuottaja

Koivulehdon Terva Hunajavalmiste


Koivulehdon Hunajan Tervahunajavalmiste on todella erikoinen yhdistelmä tervaa ja hunajaa!


Hunajan ja tervan terveysvaikutteet ovat tunnettua kansanperinnettä joten luonnostaan yhdistelmä on samaan aikaa terveellinen, erikoinen ja erinomainen.
Maultaan valmiste on todellakin tervaisen makuinen, makea ja savuinen. Käyttökohteena voi olla esimerkiksi räiskäleiden ja kermavaahdon yhdistelmän kruunaus! Suosittelemme kaikille tervan ystäville sekä kokeilunhaluisille. Tervainen hunajan jälkimaku on miellyttävä.


Valmisteen maussa on pääosassa on vahva Terva joka tulee aidosta elintarvikelaatuun puhdistetusta tervasta.


Hunajamme toimitetaan juoksevana kauniissa mustakantisessa lasipurkissa jossa on 140g tai 310g luontaisella aromilla maustettua hunajaa.  Saatavilla on sekä yksittäisiä purkkeja että paketteja, 5 tai 10 kpl erissä.

Koko

Hinta

14,00 €

MääräKoivulehdon Terva Hunajavalmiste Koivulehdon Terva Hunajavalmiste

Käyttöehdotuksia:

Juomat:

Mausta erilaisia drinkkejä tällä valmisteella. Annostus oman maun mukaan, pienempi määrä maistuu vähemmän ja isompi määrä taas enemmän. Voit maustaa myös kuumaa vettä tai teetä tällä valmisteella.

Jälkiruuat:

Tervahunajavalmiste toimii erittäin hyvin mm. räiskäleiden tai pannukakkujen kanssa. Lisää vain kermavaahto niin jälkiruoka on valmis! Mikäli teet kotikonstein karkkeja, suosittelemme pastillien tekoa.

Liharuuat:

Suosittelemme kokeilemaan tervahunajavalmistetta myös erilaisten riistaruokien kera. Nuotiolla valmistettu hirvenliha tai riistalintu saakin upean mausteen tästä valmisteesta.

Keruualue:

Mehiläisten keruualueena koivulehdon hunajalla on Keski-Pohjanmaan alue, perhosta veteliä kohti. Keruualueeseen kuuluu sekä metsää, soita että puutarhoja sekä viljelyksiä joiden kasvusto vaihtelee vuosittain.

Käsittely:

Koivulehdon Hunaja on mehiläispesästä pois ottamisen jälkeen lingottu jonka jälkeen siitä on suodatettu roskat ja vahapalat pois. Tämän jälkeen hunaja on siivilöity erittäin tiheällä siivilällä jotta suurin osa siitepölystä suodattuu pois. Tämän jälkeen hunajan on annettu seisoa tiiviissä astiassa maustamiseen ja purkittamiseen saakka.

Vinkkejä hunajan säilöntään ja käsittelyyn:

Hunajan käsittelyyn ja annosteluun täytyy ehdottomasti olla hunajalusikka. Oikeaoppinen hunajalusikan käyttö vähentää hunajaan pääsevää kosteutta joka vuorostaan voi jopa pilata hunajan. Katso hunajalusikkavideomme täältä. (linkki videoon) Hunaja on juoksevaa ja se kiteytyy vapaasti ajan kuluessa. Tämä näkyy aluksi hunajan värin muuttumisena sameaksi. Hunajan saa juoksevaksi lämmittämällä sitä esimerkiksi vesihauteessa. Hunaja säilyy parhaiten kuivassa ja viileässä joten suosittelemme pitkäaikaista säilytystä pakastimessa. Vältä säilytystä jääkaapissa!

Tuottaja:

Koivulehdon Hunaja Oy on varsin uusi yritys suomalaisella mehiläisalalla. Yritys on perustettu kesäkuussa 2017 vaikka mehiläisiä on koivulehdon tilalla perhossa tarhattu jo muutamia vuosia. Yrityksen kotitila sijaitsee perhon pyöreän suon kupeessa, alajoen ja metsä-porasen välissä. Yritystä luotsaa Mehiläisten ammattitarhaaja Janne Humalajoki. Yrityksen päätuotteita ovat suomalainen metsäkukkaishunaja, maustetut hunajat, hunajavalmisteet sekä muut mehiläispesän tuotteet, kuten siitepöly ja mehiläisvaha. Yritys panostaa asiakaslähtöiseen toimintaan sekä tuotekehittelyyn ja luo uusia yhteyksiä maailman laajuisesti suomalaiselle hunajalle. Suomihunajat.fi on Koivulehdon Hunajan ylläpitämä verkkokauppa.

Ominaisuudet: