Kuningatarhunaja 450g - Olli Sironen, evijärvi, 2018 vuoden satoa
  • Kuningatarhunaja 450g - Olli Sironen, evijärvi, 2018 vuoden satoa
  • Kuningatarhunaja 450g - purkin takapuoli, Olli Sironen, evijärvi, 2018 vuoden satoa
  • Kuningatarhunaja 450g - Olli Sironen, evijärvi - tuottajatarra

Tuottaja

Kuningatarhunaja 450g - evijärveltä vanhantuvan tarhalta (v. 2018)


Evijärveläisen Olli Sirosen, vuoden 2018 hunajasatoa pakattuna kuningatarhunajapurkkiin. Ollin mehiläistarhaus laajeni viime vuodesta ja tänä vuonna satoa saatiin kahdelta eri tarhalta, ja tämä Hunaja on peräisin vanhantuvan metsätarhalta.

Metsätarhan Hunaja tuoksuu hyvälle, metsäkukkien hunajalle. Tämä tuore hunaja on käsittelemätöntä hunajaa. Sen maussa löyty selvästi metsien ja tienvarsien sekä villin luonnon kasvit, kuten Puolukka, ohdakkeet, Voikukka jne.

Olli Sironen on saanut Hyvää suomesta merkin käyttöoikeuden jo vuonna 2016. Hyvää suomesta merkki takaa että tuote on ensiluokkainen raaka-aineiltaan sekä 100% kotimainen tuote. Kuningatarhunajapurkkiin. johon on painettu valmiiksi Hyvää suomesta merkki, saavat käyttää ainoastaan ne tarhaajat joille merkin käyttöoikeus on erillisen hakemuksen ja hunajan laadun tutkimuksen jälkeen myönnetty. Hyvää suomesta merkin myötä, tuotteiden valvontaketju takaa tuotteen korkealaatuisuuden.

Hunaja on käsittelemätöntä, mitä tämä tarkoittaa?

Kun hunaja otetaan mehiläispesistä pois, mehiläiset ovat valmistaneet ja säilöneet sen vahakakuille. Nämä vahakakut lingotaan ja lingosta valuessaan hunajasta suodatetaan siivilällä vahapalaset ja muut roskat pois. Mitään muuta toimenpidettä ei hunajalle tehdä, eli suodattamisen jälkeen hunaja purkitetaan. Hunajan seistessä purkissa tarpeeksi kauan, alkaa hunaja kiteytymään, mikä on luonnollista hunajan käyttäytymista. Kiteytyessään hunaja alkaa tuntua kielen päällä rakeiselta, niinkuin kidesokeri. Tähän luonnontuotteeseen ei kuitenkaan ole lisätty mitään, joten puhtaasta sokerista ei ole kyse eikä sitä voida sokeriksi kutsua. Kiteytyessään hunaja kovettuu ja sen saa juoksevaan tai pehmeään muotoon takaisin lämmittämällä sitä.


Hunaja toimitetaan kuningatarhunajapurkissa jonka kannessa on tuottajan yhteystiedot.

Hinta

9,45 €

Määrä


Keruualue:

Mehiläisten keruualueena Olli Sirosella on evijärven keskustasta katsoen sen Etelä- ja Itäpuolinen alue.

Käsittely:

Olli Sirosen Hunaja on mehiläispesästä pois ottamisen jälkeen lingottu jonka jälkeen siitä on suodatettu roskat ja vahapalat pois. Tämän jälkeen hunaja on pakattu kuningatarhunajapurkkeihin. Hunaja kiteytyy ajan kuluessa, sille luonnollisella tavalla.

Vinkkejä hunajan säilöntään ja käsittelyyn:

Säilytä hunaja huoneenlämmössä. Pitkäaikainen säilytys tulee tapahtua pakkasessa, missä hunajan terveydelle hyväksi havaitut ominaisuudet eivät vähene merkittävästi.

Tuottaja:

Olli Sironen tuottaa pienimuotoisesti hunajaa Evijärven kunnassa, Etelä-Pohjanmaalla.

Meriitit:

Hyvää suomesta merkin käyttöoikeus vuodesta 2016 lähtien.

Ominaisuudet:

Paino: 450g
Kosteus%: 17%
Ravintoarvo: Ravintosisältö: SML Ravintoarvo 100 g / Näringsvärde 100 g 100 g hunajaa sisältää energiaa 1400 kJ (335 kcal) proteiinia 0 g hiilihydraattia 82 g rasvaa 0 g suolaa 0 g