Laadukas suomalainen luomuhunaja


Suomalainen luomuhunaja valmistetaan tarkan valvonnan alla.  Luomutuotannossa mehiläispesien tarhapaikat valitaan niin että ne sijaitsevat alueilla joiden ympäristössä ei ole saastelähteitä, kuten vilkkaasti liikennöityjä autoteitä. Luomuun kuuluminen edellyttää mehiläistarhaajalta myös normaalista poikkeavia mehiläisten hoitotoimenpiteitä.

Suomessa mehiläistarhaajista vain pieni osa on mukana luomu-järjestelmässä mutta määrä on kasvussa joka vuosi. Vaikka mehiläisen lentoa ei ihminen voi kontrolloida, me voimme kontrolloida alueita joilla mehiläispesät sijaitsevat sekä oikean tuotantotavan noudattamisen. Tarhaamalla mehiläisiä alueilla joissa mm. peltoalueet ovat luomun piirissä, voidaan taata että luonnosta saadaan puhdasta ja ensiluokkaista hunajaa.

Luomuhunajan eroavaisuuksista tavalliseen hunajaan verrattuna sekä tuotantotapojen eroavaisuuksista kerromme lisää tietoa hunajasta osiossa. Sillä aikaa suosittelemme että lisäät Hunajakoriisi vähintään yhden luomuhunajan ja lähdet makumatkalle!

Suodata ja lajittele