Suomalainen mehiläisen siitepöly


Siitepöly

Mehiläistarhaajat keräävät siitepölyä pesien alle ja lentoaukolle asennettavien siitepölykeräimien avulla. Keräimiä on monenlaisia mutta niille on yhteistä se että mehiläisten kukista vasuihinsa keräämä siitepöly putoaa keruuastiaan mehiläisen palatessa keruumatkalta pesään.

Siitepöly on tuoreena kosteaa ja siksi se kuivataan ennen myyntipakkauksiin laittamista tai myydään pakastettuna. Siitepöly sisältää runsaasti ihmiselle hyödyllisiä ainesosia, kuten proteiinia, rasvoja, aminohappoja, A-, B-, C- ja E-vitamiineja, hiilihydraattia sekä mineraaleja. Päiväannoksena 1-2 teelusikallista riittää.

Siitepölyn terveysvaikutukset ovat kiistattomia ja siksi sitä käytetään nykyään lisäravinteena muiden ruokien ohella. Siitepöly parantaa säännöllisesti nautittuna myös vireystilaa sekä yhdessä terveellisen ruokavalion kanssa, auttaa jaksamaan ympäri vuoden. Siitepölyt ovat eri värisiä pieniä palleroita ja eroavat ominaisuuksiltaan jokaisen eri kasvilajin mukaan. Suomalaisen luonnon tarjonta kasvilajeissa onkin valtava ja tästä syystä eri alueiden siitepölyt ovat väriltään erilaisia. Erivärisiin siitepölyihin ja kasveihin joista ne tulevat voit tutustua tietoa hunajasta osiossa johon pääset tästä.

Lukemisen ja tiedon kartuttamisen ohella, klikkaa hunajakoriisi siitepölyä ja huomaat sen positiivisen vaikutuksen säännöllisessä käytössä!

Suodata ja lajittele


  • Arctic Secret - "Taikavoide"

    Luonnon oma ”taikavoide” joka sisältää muun muassa kuningatarmehiläisen hyytelöä ja arganöljyä, jotka hemmottelevat ja ravitsevat ihoasi.

    69,00 €
    Katso tuote

Suodata ja lajittele