Mehiläistarhaus & Hunajan valmistus Suomessa


Mehiläistarhaus on elämän mittainen opintomatka. Mehiläistarhaus tuo sinut lähemmäksi luontoa ja sen kiertokulkua läpi vuosien. Jokaisella hoitokierroksella vastaan tulee uusia havaintoja mehiläisten ja yhteiskuntien käyttäytymisestä ja toiminnasta. Kokemuksen karttuessa tulee uusia oivalluksia ja innovaatioita. Tästä hyötyy myös lähipiiri hunajan muodossa.

Mikäli olet kiinnostunut syventämään tietotaitoa alasta jonka sisällä on tiivis ystävä- ja tukiverkosto, kannattaa se aloittaa ottamalla yhteyttä johonkin alueesi mehiläistarhaajista. Käymällä tutustumiskäynnillä mehiläisten ja tarhaajien luona saat paremman kuvan toimialastamme.

Lähes kaikki meistä on myös opiskellut mehiläistarhausta joko kurssien tai pidempiaikaisen, mehiläistarhaajan ammattitutkinnon opiskelun kautta. Alan ammattikirjallisuus tulee varmasti tutuksi ja suosittelemmekin hankkimaan näitä luettavaksi ennen ensimmäisen mehiläisyhdyskunnan hankintaa.
Alallamme on suuri tuotantovaje sekä paljon pinta-alaa jossa ei tarhata mehiläisiä joten mukaan mahtuu uusia mehiläistarhaajia. Olitpa sitten suunnittelemassa harrastusta, omaa pienimuotoista hunajan tuotantoa tai ammattia, olet lämpimästi tervetullut meidän joukkoomme!

Tutustu tästä suomen mehiläishoitajien liiton tekemään materiaaliin: Minustako mehiläistarhaaja?
(linkki: http://www.mehilaishoitajat.fi/hoitotyot/minustako-mehilaistarhaaja/)

Mikäli käynti jonkun lähialueen mehiläistarhaajan luona kiinnostaa, voit tiedustella heidän yhteystietojaan mehiläishoitajien liiton kautta.  (linkki: http://www.mehilaishoitajat.fi)